• {{items.Adi}}

K-350/K-355 Distilasyon Ünitesi

Otomatik NaOH dozajı ve programlanabilir damıtma süresi, K - 350 ve K - 355 damıtma ünitelerini geniş bir uygulama yelpazesi için uygun hale getirir. Kjeldahl metotuna göre azot ve protein tayini, amonyak ve amonyum tayini, TKN, Devarda uygulamalası veya alkol damıtımı uygulamalarını kolaylıkla gerçekleştirin. K - 355 modele has, yüksek konsantrasyon asitlere dirençli özel pompa sayesinde kükürt dioksit, fenol veya formaldehit gibi uygulamalar da kolaylıkla gerçekleştirilebilir.

Uluslararası Standart Metotlara Göre Çeşitli Numunelerin Klasik Kjeldahl Analizleri İçin K - 350, Aside Dirençli Pompa ve Buhar Düzenlemesi Gerektiren Kjeldahl ve Non - Kjeldahl İlave Uygulamalar İçin K - 355 Distilasyon Ünitesi.

Buchi K - 350 / 355 Öne Çıkan Özellikleri;

  • Alkali Ekleme ( NaOH ekleme ) ve Su Ekleme Standart
  • Non - Kjeldahl Uygulamaları, SO2 uygulaması, Fenol, Siyanür uygulaması, Alkol Distilasyonu, Uçar Asit Distilasyonu 
  • Ön kapaktan direkt servis alanına ulaşma
  • Yüksek performanslı Buhar jenaratörü
  • Teknik özellikler K - 350 / K - 355:
  • Ölçüm aralıkları:  0.1 - 200 mg N
  • Tekrarlanabilirlik ( RSD ): < % 1
  • Boyutlar ( GxYxD ): 400 x 660 x 360 mm/400 x 660 x 360 mm
  • Ağırlık 16.5 kg / 17 kg
  • Metot hafızası: 1 / 9
  • Zamanlayıcı mevcut
  • Gösterge: Damıtma zamanı / Damıtma zamanı, buhar gücü 
  • Buhar regülasyonu: %100 / %30 - 100 ayarlanabilir

{{items.Soru}}

Patentli BUCHI yöntemine göre kükürt dioksit SO2 tayini

Bu yöntem, Uluslararası Şarap ve Şarap Örgütü (OIV-18) yönteminde bulunan çeşitli sorunların sonuçlardan ödün vermeden giderilmesi için tasarlanmıştır.

Gıda ve yemde hidrojen siyanür tayini

Siyanojenik glikozitler, badem, bambu filizi, manyok, lima fasulyesi, sorgum ve çekirdekli meyveler gibi birçok gıda ve yem ürününde bulunur ve glikosilasyon ile stabilize edilmiş siyanohidrinlerden oluşur. Glikosile edilmiş formda, siyanojenik glikozitlerin toksik olmadığı varsayılır, ancak sindirildiğinde, bağırsak florası enzimleri siyanojenik glikozitleri, insanlar için oldukça toksik olan hidrojen siyanüre (HCN) ayırır.

Burada, model bileşik olarak amigdalin kullanılarak badem, unlu mamuller, çekirdekler, persipan (kayısı çekirdeği ezmesi) ve marzipan (badem ezmesi) ham karışımlarında siyanojenik glikozitlerin enzimatik hidrolizinden sonra hidrojen siyanürün kantitatif tayini için bir yöntem açıklıyoruz. Yöntem, uluslararası ISO 2164-1975 Standardı ve AOAC Metodu 915.03 ile uyumludur.

Devarda'ya göre kompoze gübrede azot tayini

Azot, mahsuller tarafından en çok ihtiyaç duyulan besin maddesidir, esas olarak bitkiler tarafından amonyum azotu ve nitrat / nitrit azotu şeklinde emilir. Azotlu gübre uygulaması sadece verimi değil aynı zamanda mahsulün kalitesini de iyileştirir. Bu yönüyle azot içeriği gübrenin kalitesini etkileyen önemli bir faktördür. Bu Uygulama Notunda, bir gübre örneğindeki toplam nitrojen içeriği ve nitrat / nitrit nitrojen içeriği Devarda distilasyonu ile belirlenmiştir. Nitrat / nitrit, Devarda alaşımı ile amonyuma indirgenir, buharla damıtılır, borik asit tarafından emilir ve sülfürik asit ile titre edilir. Sonuçların doğruluğunu sağlamak için sodyum nitrat da geri kazanım için bir referans olarak test edildi. Alkali ile Devarda alaşımı arasındaki reaksiyon sırasında hidrojen gazı oluşması nedeniyle, numuneler güçlü bir reaksiyonla çok köpürür. Buharın sokulmasıyla, yoğunlaştırıcıya gaz akışı çok hızlıdır ve sodyum hidroksit aerosolleri, nitrojen sonuçlarını tahrif edecek şekilde yoğunlaştırıcıya geçebilir. Burada, özel Devarda Splash Protector bunu önlemek için zorunlu olarak kullanıldı: tüm olası sodyum hidroksit aerosollerinin gaz akışından temizlendiği bir temizleyici gibi çalışır.

Yiyecek ve içeceklerde hızlı ve kolay damıtma ve toplam kükürt dioksit SO2 tayini

Kükürt dioksit ve sülfitler gibi kükürt içeren bileşikler, yiyecek ve içeceklerde koruyucu ve antioksidan olarak yaygın şekilde kullanılmaktadır. Yüksek seviyelerde sülfite maruz kalmak, alerjik reaksiyona, nefes almada zorluk, hapşırma, boğaz şişmesi, kurdeşen ve migren baş ağrısına neden olabilir. Sülfite maruz kalmayla ilişkili sağlık riskleri göz önüne alındığında, içecekler ve gıda maddelerindeki sülfit miktarı birçok ülkede düzenlenmektedir. Yönetmelikler, kullanılan maksimum sülfit miktarını belirleyebilir ve sülfitlerin varlığını gösteren etiketler gerektirebilir. Sülfit konsantrasyonunu belirlemek için çok sayıda yöntem kullanılır. Ancak yöntemler çeşitli nedenlerle dezavantajlıdır. Dezavantajlar arasında metodolojinin karmaşıklığı, ilgili büyük miktarda zaman, sonuçların yanlışlığı, toksik kimyasalların kullanımı, rahatsızlık, ve özel ekipmanların gerekli kullanımı. Bu dezavantajların üstesinden gelen bir yöntem arzu edilir. Burada açıklanan yöntem, Distilasyon Ünitesi K-355 veya KjelFlex K-360 kullanılarak basit ve hızlıdır. Sonuçlar doğru, tekrarlanabilir ve tekrarlanabilir. Sonuçlar ayrıca, düzenleyici kurumlar tarafından kullanılan yöntemlerle elde edilen sonuçlarla olumlu bir şekilde karşılaştırılır. Ayrıca kurşun gibi toksik kimyasalların kullanımından da kaçınılır. Ayrıca yöntem, laboratuarlarda yaygın olarak bulunan reaktifler kullanılarak ekonomik ve uygun bir şekilde gerçekleştirilir. Sonuçlar ayrıca, düzenleyici kurumlar tarafından kullanılan yöntemlerle elde edilen sonuçlarla olumlu bir şekilde karşılaştırılır. Ayrıca kurşun gibi toksik kimyasalların kullanımından da kaçınılır. Ayrıca yöntem, laboratuarlarda yaygın olarak bulunan reaktifler kullanılarak ekonomik ve uygun bir şekilde gerçekleştirilir. Sonuçlar ayrıca, düzenleyici kurumlar tarafından kullanılan yöntemlerle elde edilen sonuçlarla olumlu bir şekilde karşılaştırılır. Ayrıca kurşun gibi toksik kimyasalların kullanımından da kaçınılır. Ayrıca yöntem, laboratuarlarda yaygın olarak bulunan reaktifler kullanılarak ekonomik ve uygun bir şekilde gerçekleştirilir.

Şarap ve meyve suyundaki uçucu asitlerin belirlenmesi

Şarap ve meyve suyundaki uçucu asitliğin ana kısmı (>% 95) oksidatif veya anaerobik fermantasyonla oluşan asetik asittir. Yeni bir sek sofra şarabındaki ortalama asetik asit seviyesi 400 mg / L'den azdır, ancak seviyeler tespit edilemeyenden 3 g / L'ye kadar değişebilir. Çok yüksek düzeyde uçucu asit, düşük kaliteli ve asetoz bir ürün için bir göstergedir. Örneğin İsviçre'de uçucu asitlerin tolerans seviyesi 1200 mg / kg'dır. ABD'de yasal sınırlar beyaz şarap için 1200 mg / kg uçucu asit ve kırmızı şarap için 1400 mg / kg'dır. Burada, buharla damıtmaya dayalı ve Rolle İsviçre'deki Schenk SA laboratuvarlarında gerçekleştirilen uçucu asit tayini için bir yöntem sunulmuştur. Buhar damıtma, uçucu asit tayini için tercih edilen yöntemdir ve normatif prosedürlerde ayrıntılı olarak açıklanmıştır. 

Balık ve karideslerde Toplam Uçucu Temel Azot (TVB-N) Tayini

Karideslerde kükürt dioksit (SO2) tayini

Şarapta kükürt dioksit (SO2) tayini

Şeker içeren su etanol karışımlarında alkol tayini

Birada kükürt dioksit (SO2) tayini

Patates tozunda kükürt dioksit (SO2) tayini

Fenol Tayini