Vapor Duct Seçimi ile Doğru Rotary Evaporatör Uygulamaları

Vapor Duct Seçimi ile Doğru Rotary Evaporatör Uygulamaları

Vapor Duct ( Buhar Kanalı ) küçük bir parça olabilir ancak rotary evaporator proseslerinizdeki önemi hafife alınmamalıdır. Bu yazımızda üç durum hakkında bilgi ve uygulamanız için en uygun Vapor Duct’ ı nasıl bulacağınızı açıklayacağım.

Uygulamanıza uygun olmayan Vapor Duct kullanmanız durumunda, optimum rotary evaporator performansına ulaşmanız zor olabilir.

Vapor Duct hakkında bütün bir yazıyı ele almak kulağa biraz şaşırtıcı geliyor olabilir. Neden olmasın ?

 

Kilit Noktalar

  • Analitik bir çalışma yaptığınızda en optimum sonuçları elde elmek için vapor duct kullanımı çok önemlidir.
  • Vapor Duct ile prosesleriniz daha kolay ve güvenilir olacak.

Vapor Duct’ ın asıl amacı numunenizin balon ile birlikte dönüş ekseni kazanmasına ve buharın numuneden iyi bir şekilde çekilmesi için vakum ile sıkı bir ortaklık yapar ve ona olanak tanır. Bu sebepler ile Vapor Duct, prosesinizin aslında merkezinde yer alır.

vapor duct, analytical vapor duct, rotary evaporation, laboratory evaporation

Doğru Vapor Duct Kullanımına Genel Bakış

Şimdi sizlere birkaç genel rotary evaporator uygulamasından bahsedeceğim. Bununla birlikte sizler de uygulamalarınızda doğru Vapor Duct kullanıp kullanmadığınıza karar verebilirsiniz.

  1. Analitik Uygulamalar

Analitik çalışmalar üzerine çalışıyorsanız rotary evaporator sisteminizin analitik bir Vapor Duct kullanması en optimal sonuçlara sizleri götürür. Analitik Vapor Duct’ lar, standart olanlardan biraz daha uzundur. Conta üzerinde solvent olsa dahi Vapor Duct’ ın uzun olması buharlaştırma balonuna herhangi bir solventin akmasının önüne geçer. Bu da sizlere büyük bir avantaj sağlar.

  1. Katı Numuneler

Toz gibi katı numuneler ile çalışıyorsanız, kullanmanız gereken Fritli Vapor Duct olmalıdır. Bunlar standart olanlara çok benzemektedir ancak birbiriyle karıştırılmamalıdır. Vapor Duct’ ın ağız kısımlarının birinde fritli malzeme kullanılması sebebiyle tozların buharlaştırma balonundan çıkmasını ve kondansere direkt olarak ulaşmasını engeller.

  1. Yüksek Sıcaklık Uygulamaları

Bitümen gibi çok yüksek sıcaklıklar gerektiren çalışmalar yapıyorsanız, plastik bir koruyucudan faydalanmalısınız. Bu gibi uygulamalarda kullanılması gereken Vapor Duct , normal bir Vapor Duct ile aynı uzunluk ve çaptadır. Ancak ortasında sarılmış bir plastik parçası aralarındaki farkı oluşturur. Bu plastik malzeme, siz kullanıcıları yüksek sıcaklıktan koruyarak, Vapor Duct’ ı kolaylıkla motordan çıkarmanızı sağlar. Yani aslında burada kullanıcı yararına yönelik bir uygulamadan bahsedebiliriz.

Vapor Duct Ürün Videosu

Eğer bütün bu bahsettiğimiz Vapor Duct’ ların nasıl göründüğünü görmek isterseniz aşağıdaki linkten çok kısa videomuzu izleyebilirsiniz.

https://www.youtube.com/watch?v=RU8L5hO2Mtw

Sadece hangi çeşit Vapor Duct kullanmanız gerektiği haricinde buharlaştırma balonu ve Vapor Duct söküp – takılması hakkında bilgi sahibi olmanızı tavsiye ediyoruz. Yukarıda verdiğimiz linke tıklayıp videomuzu izlediyseniz eğer Vapor Duct hakkında önemli derecede fikir sahibi olmuşsunuz demektir. Sizin için bir örnek vermek istiyoruz, mesela Combi Clip gibi bir mekanizma, balonu yerinde tutmanın yanı sıra gerektiğinde balonu söküp – takmanıza olanak sağlar. Aynı zamanda, bu mekanizma, Vapor Duct’ ın sökülüp – takılması için de kullanılmaktadır. Bahsettiğimiz bu özellikler sizlerin proseslerinizi daha kolay ve güvenilir hale getirmekle birlikte sistemlerinizde bulunan cam malzemeleri doğru kullanarak, daha uzun ömürlü olması sağlar.

Bu konu hakkında detaylı konuşmamız üzerine sizin büyük resme odaklanmanızda yardımcı olabilirim ve artık bu küçük parçaya sahip olan Rotary Evaporator sistemleri hakkında da biraz konuşabiliriz. Hemen akla gelen  tüm döner buharlaştırma sisteminizi doğru bir şekilde yapılandırmış olmanızdır. Burada öncelikle odaklanılması gereken konu Rotary Evaporator sisteminizin nasıl doğru şekilde konfigüre edileceğidir. Rotary Evaporator sisteminizin konfigürasyonları hakkında daha fazla bilgiye bir diğer yazılarımızda bulabilirsiniz.

 

Sistem detayları ve ilgili ürün için daha detaylı bilgilendirme için lütfen bizlerle iletişime geçiniz. Rotary Evaporatör ile ilgili bir diğer blog yazılarımıza göz gezdirmeyi unutmayın.